Kunstgeschiedenis

 Programma kunstgeschiedenis:

September-december 2021

 

15 september Glasgow School of Art

De Glasgow School of Art is een opleiding voor toegepaste kunst. De school werd in 1845 opgericht en is vooral bekend door Charles Rennie Mackintosh die ook het gebouw heeft ontworpen en meubels die nog steeds bekend en geliefd zijn.

 

29 september Ai Weiwei

Ai Weiwei (1957) is een Chinees conceptueel kunstenaar, politiek activist en filosoof. Hij is ook actief als architect, fotograaf en filmer.

 

13 oktober Maurizio Cattalan

Cattalan (1960) is een Italiaanse kunstenaar die vooral bekend staat om zijn satirische sculpturen. Welke dat zijn en wat die betekenen, laat mw. Valck u zien.

 

27 oktober Facelifts en Make-overs.

Facelifts en make-overs is de naam van een tentoonstelling in het Mauritshuis die loopt van 7 oktober t/m 9 januari. In deze tentoonstelling worden de meest intrigerende restauraties uit de afgelopen 20 jaar behandeld, waaronder werken van Rembrandt en Vermeer.

 

10 november Rotterdam in kunst en fotografie

Ongetwijfeld ziet u hier veel foto’s van het ongeschonden Rotterdam van voor het bombardement op 14 mei 1940. Ook ziet u hoe Rotterdam werd verbeeld in de schilderkunst.

 

24 november Maria Magdalena

Wie was deze leerling van Jezus en hoe werd haar rol in de kunst weergegeven? Mw. Van Blommenstein laat het u zien.

 

8 december Albert Cuyp

Albert Cuyp (1620-1691) was een schilder uit Dordrecht die vooral vermaard is om zijn landschappen. Hij werd beïnvloed door Van Ruysdael, Van Goyen en ook Claude Lorrain. Hij voelde zich aangetrokken tot de ridderlijke en dynastieke cultuur zodat hij een nogal rijke stijl ontwikkelde. Dhr. Chan laat het u zien en u loopt voortaan heel anders over de Albert Cuypmarkt.

 

15 december Het kerstverhaal verbeeld

Bekend verhaal met the usual suspects. Mocht u denken: ken ik wel, dan zal mw. Huybers u ongetwijfeld verrassen met vele onbekende kunstwerken.

 

Weekmenu

sinds 1 juli zijn we weer terug op het Eeldepad!!

 

Ons week menu 

 

Dinsdag 11 juli 2023

Witlof schotel

 

Donderdag 13 juli 2023

Spinazie, aardappelen en vlees

 

 

 

 

Aanmelden voor de maaltijd:
070-3295691
06-13448850

ANBI