Over

Stichting Ontmoetingscentrum Morgenstond

 

Stichting Ontmoetingscentrum Morgenstond bestaat al meer dan 40 jaar en heeft de laatste 5 jaar een enorme metamorfose ondergaan. Met gemiddeld 300 tot 350 bezoekers in alle leeftijden  per week zijn wij een echt buurthuis van de Toekomst.

 

De cursussen bij het Ontmoetingscentrum Morgenstond worden gegeven door gespecialiseerde vakkrachten . De gastvrouwen/mannen zijn allemaal vrijwilligers die in hun vrije tijd voor iedereen klaarstaan en alle bezoekers een lekker kopje koffie of thee schenken en soms een lekker broodje serveren, maar ook het hele pand met elkaar schoon houden.

  

Het Ontmoetingscentrum biedt heel veel voor jong en oud. Zo is er voor de kinderen iedere woensdag kinderclub. Voor de jongeren is er  2 keer per week jongerensoos op de donderdag en zaterdag avond. Het Ontmoetingscentrum biedt ook een ruime hoeveelheid cursussen en bewegingslessen aan voor volwassenen. Gewoon binnen lopen voor een kopje koffie, even de gezelligheid proeven en een praatje houden met de andere bewoners is bij ons natuurlijk ook mogelijk.

 

Om een idee te krijgen wat er allemaal gebeurt  in ons Buurthuis, volstaat een blik op de volle kalender. Iedere week is er  Bloemschikken, Computerles, Judo, Taekwondo, Gym, Polefitness, Country Linedance, Naailes, Werelddansen, Meer bewegen voor ouderen, Yoga, Tekenen en schilderen, Wandkleden maken, Kinderclub en Jongerensoos.

Er zijn ook cursussen die 1 keer in de twee weken worden gegeven, waaronder Creatief, Kantklossen en Kunstgeschiedenis.

Sinds sept. 2013 hebben we ook een damvereniging in huis, die zelfs in de wintermaanden ook geregeld op zaterdag wedstrijden speelt in ons buurthuis.

2x per week koken vrijwilligers een gezonde maaltijd voor mensen uit de wijk. Iedere dinsdag en donderdag avond kunt u mee eten. Aanmelden is wel verplicht.

 

Het Ontmoetingscentrum beschikt over 4 mooie en fris uitziende zalen van ongeveer 80 m2, waaronder een bewegingszaal met spiegelwand, twee zalen met een gezellige bar (zeer geschikt voor vergaderingen tot +/- 40 personen) en één zaal met een kookeiland. Daarnaast hebben we ook een vergaderzaal voor max. 8 personen.  

In de winter organiseren wij ook activiteiten voor jong en oud, zoals een High Tea, Bingo, Halloweenfeest voor kinderen, rommelmarkten, oliebollen bakken, kinderbingo, enz. Onze activiteiten staan op de website en aangeplakt op het raam bij binnenkomst.

Als u nieuwsgierig bent geworden, ruimte om te vergaderen zoekt, zelf een cursus wil geven, maar geen geschikte ruimte heeft of ons vrijwilligersteam wil komen versterken, kom dan eens langs om kennis te maken en te kijken welke mogelijkheden we elkaar kunnen bieden.

voor meer informatie stuur een email naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden:

Maandag van 9.30 - 18:00 uur
Dinsdag van 9.30 - 18:00 uur
Woensdag van 9.30 - 18:00 uur
Donderdag van 9.30 - 18:00 uur
Vrijdag van 9.30 - 18:00 uur

 

ANBI